Tarina ja arvot

BRIX-ohutsaumatiiliverhous

Kotimainen tiiliverhous ennennäkemättömällä tavalla

BRIXin tarina on alkoi halusta vastata markkinoiden tarpeeseen ja luoda jotain ennennäkemätöntä – helposti asennettava tiiliverhous kaikkien saataville. BRIX-tiiliverhouksen moderni arkkitehtuuri ja tekninen ylivertaisuus kertovat tavastamme tehdä asiat tavoitteellisesti laadusta tinkimättä. BRIX on kestävä ratkaisu sekä julkisivun elinkaaren että ympäristöystävällisyyden puolesta – ja tarinamme jatkuu edelleen.

Vaihtoehto perinteiselle muuraukselle

Vuodesta 1993 lähdettiin kehittämään suomalaista muurausperinnettä, ja sen tuloksena syntyi Stonel, teräsrungolle asennettava tiililaattaverhous. Myöhemmin tuotteen kansainvälistymisen myötä sen nimeksi vaihdettiin Stofix. Vuonna 2014 Stofix Oy:n toimitusjohtaja Samuli Tiirola oli esittelemässä tuotetta Euroopan suurimmilla tiilirakentamiseen erikoistuneilla messuilla. Markkinoille oli tullut uusi saumaton tiili, jossa muuraus tehtiin ilman näkyvää saumaa. Tiirolalta kysyttiin, voisiko Stofixissa soveltaa tuota samaista tiiltä, johon hänen oli vastattava kieltävästi. Stofixissa sauma on osa tuotteen arkkitehtuuria, ja pitää tuotteen kasassa, sillä se sitoo tiililaatat ja rungon kiinni toisiinsa. Muuraus ilman näkyvää saumaa vaikutti olevan nouseva trendi Keski-Euroopan markkinoilla, ja sille oli paljon kysyntää varsinkin arkkitehtien keskuudessa. Uudenlainen muuraus oli kuitenkin tavallista muurausta haastavampi toteuttaa, ja se oli tiilenä ja työnä monelle lopulta liian kallis.

Ennennäkemättömän oivalluksen kautta kokonaan eroon työmaasaumauksesta

Tiirola jäi pyörittelemään mielessään tätä saumatonta tiiltä, ja sen toteutusmahdollisuuksia. Kun messuista oli kulunut viikko, hän sai ahaa-elämyksen: jos tiilen alle rakennetaan saumapesä, kysytty tuote voidaan toteuttaa. Ideaa lähdettiin työstämään ja pian huomattiin, että työmaasaumauksesta voidaan luopua kokonaan – se oli oivallus, jota kukaan ei ollut keksinyt aiemmin. Sen myötä tiilijulkisivu voitaisiin tuoda kaikkien asennettavaksi ensimmäistä kertaa. Vuonna 2015 Samuli Tiirola jäi pois Stofix Oy:n toimitusjohtajan tehtävistä ja keskittyi kehittämään innovaatiota, joka sai nimekseen BRIX.

Tuotekehityksellä elävä ja näyttävä verhous

BRIXin kehittämiseksi perustettiin työryhmä, johon kuului Stofix Oy:n tuotekehityksen lisäksi arkkitehtejä sekä tiilitehtaan edustajia. Tuotekehityksessä kokeiltiin erilaisia tiilikokoja tarkoituksena saada tavallista pienempi tiili, joka olisi lähempänä keskieurooppalaista kokoa. Tiilet haluttiin saada mahdollisimman lähekkäin – niin lähekkäin kuin se tiilitoleranssien mukaan olisi mahdollista. Lopulta BRIX-tuotteen tiilikooksi on vakioitu 247×57 kokoinen BRIX-laatta puolen tiilen limityksellä.

Maailman ensimmäinen ilman laastitöitä asennettava, tehdasvalmisteinen ohutsaumatiiliverhous

BRIXissä käytettään Stofixista tuttua tekniikkaa, jossa saumalaasti yhdistää rungon ja tiilet. Murtolujuustesteissä huomattiin, että BRIX on jopa Stofixia lujempi sauman muodon ansiosta. Stofix Suomi Oy perustettiin vuonna 2017, ja se vastaa BRIXin valmistamisesta ja myymisestä Suomen markkinoille. BRIXissä yhdistyvät näyttävä ja elävä arkkitehtuuri, edistyksellinen tekniikka sekä nopea ja helppo asennus: Keski-Euroopassa haluttu tuote kehitettiin edistyksellisellä tekniikalla jokaisen asennettavaksi. Näin syntyi maailman ensimmäinen ilman laastitöitä asennettava, tehdasvalmisteinen ohutsaumatiiliverhous, BRIX.

BRIX Finland arvot

Asiakaslähtöinen joustava toiminta

Toimintamme on aina asiakaslähtöistä. Selvitämme asiakkaan tarpeet ja autamme löytämään parhaimman ja kustannustehokkaimman ratkaisun. Haluamme hoitaa asiat niin, että asiakastyytyväisyys puhuu puolestamme. Luotettavana yhteistyökumppanina reagoimme nopeasti muutoksiin ja joustamme tarpeen mukaan sopeuttamalla toimintaamme kohteen tarpeisiin.

Laatu ja tavoitteellisuus

Meille on tärkeää, että toimintamme, tuotteemme ja palvelumme on laadukasta ja tavoitteellista. Uskomme tämän takaavan sekä meille että asiakkaillemme paremman huomisen. Osana tuotantoamme on jatkuva laadunvarmistus ja -kehittäminen niin raaka-aineiden kuin tuotteiden valmistuksen osalta. Meidät tunnetaan vastuuta kantavana porukkana, joka tarvittaessa ottaa myös ylimääräisiä askeleita yhteisen hyvän eteen.

Ympäristöstä huolehtiminen

Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme ympäristön kannalta tehokkaita ratkaisuja. Lujat ja kierrätettävät julkisivuverhous-ratkaisumme vähentävät asiakkaidemme asuin- ja liikerakennusten energiankulutusta sekä niistä aiheutuvia päästöjä. Pitkäikäiset, tuulettuvat tiiliverhouksemme jatkavat monen rakennuksen elinkaarta vuosikymmeniä. Lisäksi pyrimme ehkäisemään jätteiden syntymisen ja käsittelemään syntyvän jätteen asianmukaisesti. Olemme sitoutuneet huolehtimaan kaikista toimintaamme kohdistuvista viranomais- ja lainsäädännöllisistä velvoitteista.

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Teknisesti ylivertainen tiiliverhous kaikkien saataville

Täytä lomake ja kysy lisää mahdollosuuksista ja ominaisuuksista!